Η αλήθεια είναι ότι την ιδέα ενός τέτοιου ιστολογίου τη βασανίζω καιρό, τουλάχιστον ένα χρόνο. Οι προηγούμενες ιστολογιακές μου απόπειρες είτε δεν καρποφόρησαν, είτε απορροφήθηκαν από άλλες μεγαλύτερες διαδικτυακές παρέες.

Σκοπός λοιπόν του ιστολογίου είναι να ξαναδιαμορφώσει σιγά – σιγά κάποια ψήγματα μιας μετέωρης συζήτησης σε ένα νέο υλικό. Η μετέωρη αυτή συζήτηση αφορά τη σύνδεση της επαναστατικής στρατηγικής και της ιδέας της κοινωνικής χειραφέτησης με όλο αυτό που στο μυαλό του καθενός ορίζεται από τη λέξη “θρησκεία”. Είναι μια συζήτηση που κρατάει πιο πολύ από όσο νομίζουμε, έχει πολλές και ποικίλες διακλαδώσεις και αγγίζει χιλιάδες θέματα, όσα δηλαδή μπορεί να άπτεται η καθημερινή ζωή.

Τώρα και από τις δυο μπάντες τα ερωτήματα και οι αρνήσεις πολλές, οι συγκλίσεις λίγες…

Όμως δεν περιμένω να κάνω κάποιο θαύμα. Δεν είμαι άξιος εξάλλου. Το μόνο πρώτο θεολογικό στοιχείο που μπορώ να δώσω σε αυτή την ανάρτηση είναι πως η Αγάπη προς τον άνθρωπο για μένα και η πίστη στον αιώνιο φορέα της, τον Ιησού Χριστό, είναι ο οδηγός για να γίνει το άλμα από την αισθητική σφαίρα της ύπαρξης στην πίστη και πως, για να γίνει αυτό, πρέπει παράλληλα να παλέψουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι σε μια καλύτερη κοινωνία.

Τη μάχη ενάντια στο κάθε λογής σκοτάδι τη δίνει κάποιος με όπλο την Αγάπη και όχι το Μίσος είναι σαφές και ανάγεται σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής ζωής. Να θυμηθούμε εδώ το πιο εκφραστικό σύνθημα των κομμουνιστών: “Ο κομμουνισμός είναι η νιότη του κόσμου!”. Σε αυτό θα πρόσθετα το “Ελθέτω η Βασιλεία Σου”….